Paardencoaching

• De coaching is toekomst en oplossingsgericht.
• Eigen waarden en doelen zijn het vertrekpunt.
• We onderzoeken kwaliteiten, hulpbronnen, obstakels en belemmeringen.
• Je ontwikkelt effectief gedrag.


Paarden zijn kuddedieren en vluchtdieren. Om al miljoenen jaren te overleven hebben ze een buitengewoon vermogen ontwikkeld om hele kleine veranderingen in de omgeving en bij anderen op te merken. Denk aan lichaamshouding, spierspanning, ademhaling, hartslag en emoties. Dat uit zich in bepaald gedrag. Het paard spiegelt dus gedrag, gevoelens en emoties van de coachee. Ik benoem en vertaal dat waardoor we op een laagje dieper in gesprek komen.


Ik werk op twee domeinen. Namelijk op het domein gedrag en intrapsychisch. 

Gedrag: Je wordt gevraagd een taak uit te voeren met een paard. De manier waarop je dat doet en hoe het paard op jou reageert geeft ons informatie die wordt gebruikt voor de reflectie op de sessie. Het paard geeft direct feedback over de gevolgde aanpak en biedt ter plekke de mogelijkheid om alternatieven te proberen. Als het gedrag van jou verandert, verandert het gedrag van het paard. Het resultaat is bewust worden van het eigen gedrag en het oefenen en ervaren van alternatief gedrag.


Intrapsychisch:
Het paard wordt gebruikt als spiegel voor jouw innerlijke toestand. Bewust en onbewust. Het paard reageert het duidelijkst op incongruentie. Die is het grootst als de afweermechanismen het actiefst zijn. Het paard reageert op wat (onbewust) verborgen zit. Het gedrag van het paard geeft een ingang om hierover in gesprek te gaan. Dit leidt tot bewustwording en voelen wat je lijf je eigenlijk vertelt.


DSC_0612
DSC_0650
DSC_0639
DSC_0540
DSC_0733
DSC_0712
 
 
 
 
E-mailen
Bellen
LinkedIn